O dieta bogata in grasimi poate stimula raspandirea cancerului de prostata

oamenii de știință știu că obezitatea este legată de cancerul de prostata, dar nu este clar de ce. În această săptămână cercetatorii au raportat descoperirea unei izbitoare conexiune.

Când cancerul de prostată pierde o genă specifică, devine o fabrică mică de grăsime, raportat într-un articol publicat în Nature Genetics, o echipa de la Centrul Medical Beth Israel Deaconnes din Boston.

Apoi se raspandeste cancerul de prostata, de multe ori cu un letale. Tipuri de cancer de prostata, care nu și-au pierdut gena, de asemenea, se poate raspandi sau metastaza —cel puțin la șoareci— dar numai dacă aveți la dispoziție o sursă de grăsime în dieta.

Această constatare sugerează că de grăsime în dieta poate înlocui pierderea de gene, care stimulează dezvoltarea cancerului de prostata. În plus, acesta a constatat că de cercetare, un medicament utilizat pentru a trata obezitatea, care blochează producția de grăsime se poate retrage de cancer de prostata cu metastaze la șoareci și de prevenire a răspândirii.

„de Ce acest articol sugerează că grase sau bogate in grasimi diete promova un cancer de prostata mai agresiv”, a spus Cory Abate-Shen, director interimar al Comprehensive Cancer Center Herbert Irving de la Universitatea Columbia din New York, care nu a fost implicat în cercetare.

Acum, oamenii de stiinta sunt de planificare pentru a efectua un studiu clinic la bărbații cu cancer de prostată pentru a vedea dacă medicamente pentru a trata obezitatea poate fi eficace împotriva această condiție.

„Acest lucru este foarte important”, a spus Abate-Shen. „Agresive de cancer de prostată este letal și de timp, nu exista medicamente care vindeca”.

Articol similar:  Con piorrea contagiosas e infecciosas

de multe ori tumorile sunt în prostată și nu duce la moarte, dar dacă se răspândește este letală. Aproximativ 29.500 de oameni mor de cancer de prostată pe an în Statele unite ale americii. Cercetatorii au fost luptă pentru a găsi noi modalități de a ajuta pacienții cu cancer metastatic.

geneticieni știa că tipurile de cancer de prostata de multe ori începe atunci când un protector gene, PTEN, se oprește de lucru. Cu toate acestea, tumori la bărbați care au pierdut PTEN au tendința de a se stinge, aproape niciodată nu a extins în afara prostatei și este puțin probabil să fie fatală.

cu toate acestea, un cancer poate schimba atunci când o a doua genă, numită LMP, este, de asemenea, nu mai este activ. Dintr-o dată, celulele devin un cancer care se extinde și provoacă moartea.

In noul studiu, cercetatorii au descoperit că, atunci când ai pierdut PML, celulele canceroase —într-un vas Petri și șoareci— începe să producă excesul de grasime, care pot proteja celulele de anumite molecule toxice. Cu toate acestea, grăsimea poate ajuta, de asemenea, răspândirea de cancer, a sugerat cercetătorilor.