Spania se numără printre țările europene, rate mai mari de tuberculoză, cu 18 cazuri la 100.000 de locuitori

MADRID, (EUROPA PRESS) Espa&baie;un está países din Europa de Vest, care au înregistrat rate de más înaltă de tuberculoză, cu o ’cuprins de 18,2 cazuri la 100.000 de locuitori, și un echilibru de 7.820 de pacienți a&baie;sau, s&; n un raport de către Centrul Național de Epidemiologícitat astăzi de farmacéutica Lilly cu ocazia conmemoraci’n, astăzi, Día Tb la nivel Mondial. La compa si baie;’de a participa la programul international ‘Transfer de Speranță’ la adresa "global" tuberculoză multidrog-rezistentă (mdr-TB), o boala de "extrem de contagioasă, care poate dezvolta de la o primoinfecci’n tb sau contract direct, și cauzează fiecare o&baie;sau moartea a două milioane de oameni din întreaga lume".

În acest cadru de actuaci’n, donaá 4.3 milioane de d’lares la CARE, informa’ farmacéutica într-un comunicat de presă. S&; n raportul Centrului Național de Epidemiolog’pentru a cita Lilly, ratele de más incidența înaltă a tuberculozei în Espa&baie;să se concentreze pe regiunile nordice ale país, în timp ce cele două Castilia, Navarra și Insulele Canare înregistrate ’indici de más scăzută. Caí, País Vasco, cu 23.8 cazuri de tuberculoză pentru fiecare 100.000 de locuitori, Arag’n (22 de cazuri), Cantabria (19.8) și Asturias (18.7) regiunile sunt más afectate de boală, în comparaci’n la Castilla-La Mancha, Navarra, insulele Canare și Castilia și Le’n cu date privind incidența 9, 10.4, 10.7 și 10.8 cazuri la 100.000 de locuitori, respectiv. În ceea ce privește n&numărul;numărul de pacienți, se ridică la 7.820 fiecare o&baie;sau sit&;-Espa&baie;la cap lângă Portugalia, de países más afectate de UE și de la o mare distanță de Germania, Franța, Olanda sau Marea Britanie. "în ciuda faptului că datele de incidență în &număr;ultimii&ani par să se fi stabilizat, experții pus în alertă pe factorii care pot varia de la această tendință ca imigrare’n: de cazuri înregistrate în Espa&baie;la, la aproximativ 45% sunt imigranți, între cinci la sută și zece la sută pentru persoanele care trăiesc cu HIV, și mai puțin de jumătate din nativ", explică compania farmacéutica.

Articol similar:  A cup of coffee a day could block the damaging effects of high cholesterol on the brain, according to a study