Pentru a se adapta la locuințe previne 77% din toate accidentele de acasă de persoanele cu dependenta, potrivit unui expert

MADRID, (EUROPA PRESS) Adaptarea locuințelor previne 77 la sută dintre accidentele doméprognozele de oameni cu dependența de s&; n rezultă din activitatea distins cu Premiul al Treilea, Caja Madrid Cercetare’n dependență Socială ‘Adaptaci’re funcțională de locuințe în oameni’n cele mai multe și handicap: nevoile, programe și prápractică’ realizat de cercetătorul catalán Fernando Alonso L’pește. În acest sens, a subliniat internet’ o más 90% din nevoile in casa a persoanelor dependente este de a acoperi’o cu o buna adaptaci’re de locuințe.

de Asemenea, Alonso recalc’, care "adaptările de locuințe, populația’re dependentă de Espa&baie;să tind să fie târziu", deoarece "56% din casele care se potrivesc în nostru país-o facem dupăés de locatarii lor au avut de suferit alg&; n accident". Además, 70% din aceste adaptări sunt efectuate în casele persoanelor în vârstă. Raportul, de asemenea, și eacute;n&bai;aripa más de 85 la suta din persoanele cu dependență avea probleme cu scările lor de origine, iar 64% au dificultăți în a folosi toaleta si baie;sau. În opini’re de autor, "adaptaci’n locuințe este un element-cheie pentru permanența în casă, și autonomía oamenilor". Printre dificultățile de más important atunci când adaptarea unei locuințe pentru accesibilitatea nevoile locuitorilor săi iasă în evidență econ’mice, deoarece costul de adaptaci’n de locuințe de oameni’n dependentă de Espa&baie;variază între 918 și 1.651 de milioane de euro. O investiție’n care Alonso consideră că este necesar pentru a sprijini, "ca este de multe ori amortizat în mai puțin de o&baie;sau dacă îl comparăm cu costul de ședere în acea perioadă". Acest lucru, de asemenea, și eacute;n studierea ajutorul care le este oferit adaptaci’n locuințe șapte comunități aut’nomas și cinci corporații locale, printre care s-au detectat diferențe importante în ceea ce privește organizarea’n, resurse, economie’micos și poziții profesionale disponibile’n de programe. S&; n autorului, "în marea majoritate’servicii sunt insuficient dotate și că están copleșit de numărul mare de cazuri de rezolvat. Administrațiile están, în general, slab pregătite să gestioneze ajutorul și actuale și viitoare de creștere".

Articol similar:  → Sindromul Proteus - Cauze, Simptome si Tratamente!