70 la sută din populație suferă de rigidizarea arterelor

70 % din populație sănătoasă sufera de ateroscleroza sau rigidizarea arterelor, principala cauză de deces în lume, prin acumularea de grăsimi, colesterol și alte substanțe care plăci de formă care afectează sau împiedică fluxul de sânge.

Aceasta este una dintre concluziile la care au fost prezentate de cercetători de la Centrul Național pentru Cercetare Cardiovasculare (CNIC), Valentin Fuster și Borja Ibáñez, în 64 Sesiune Științifică, analiza Anuală a Colegiului American de Cardiologie, desfășurat la San Diego (SUA).

medicii care lucrează în Spania în studiu, PESA (Progresie Timpurie a Aterosclerozei Subclinice), cu participarea a 4000 de persoane cu vârste cuprinse între 40 și 54 de ani, în timp ce Fuster, de asemenea, abordate în SUA Risc Ridicat Placa (HRP), cu 5.000, cercetare, urmărind prevenirea aterosclerozei înainte de simptome.

Fúster, director al CNIC și Institutul de Cardiologie de la Spitalul Mount Sinai din New York, a subliniat, în declarațiile pentru Efe, că cât de mult mai multe plăci care le au în organism mai sensibile persoana va suferi, în viitor, un atac de cord sau un accident vascular cerebral.

cercetătorul își abandonează conceptul de “vulnerabile placa”, pe care el însuși a inventat, într-o încercare de a detecta și de a controla pe cei care au fost mult mai probabil pentru a rupe și cauza probleme.

Lor recente cercetări au demonstrat variabilitatea acestor plăci, unele mai periculoase pentru a da drumul la alții – precum și biata lui relație cu situația în care se află și o parte a corpului în care se produce accidentul vascular. “Acum vom vedea pacientul din punct de vedere sistemic vulnerabile: cele mai multe plăci aveți și mai multe inflamație ai tot corpul, mai multe evenimente care le pot avea”, a declarat Fuster.

Articol similar:  Abordare complet de tratament pentru sindromul de permeabilitate intestinală

boala aterosclerotică, a subliniat, “aceasta apare la o vârstă foarte fragedă, este o patologie difuze; întotdeauna am crezut că poți fi în coronariană sau în creier, și este în toate locurile”.

Detecta această problemă, potrivit cercetătorului, vă permite să notifice persoana care a arterelor “blocat” “este timpul pentru tine să-ți schimbi stilul de viata” pentru a preveni o boală cardiovasculară.

doctorul a ajuns la aceste concluzii prin aplicarea ecografie cu ultrasunete tridimensional, un “tehnologie este non-invaziv, low-cost, și care poate fi utilizat în țările în curs de dezvoltare”.

Fuster a evidențiat utilitatea ecografie pentru a depista acumulările de grăsimi și colesterol în arterele periferice, chiar înainte ca pacientul să știe riscul său, și, astfel, beneficia de un tratament preventiv.

progresia bolii este legată de alți factori de risc cum ar fi fumatul, colesterolul ridicat, hipertensiunea arteriala, sedentarismul, excesul de greutate și diabetul zaharat.

pentru a vizualiza prezența de plăci poate fi “de a îmbunătăți detectarea de aceste persoane care au deja boala, fără a fi într-o clasificare a riscului și nici nu suferă de simptome” și de a schimba situația până nu e prea târziu.

Ibanez, un cardiolog de la Spitalul Clínico San Carlos, Madrid, și director de Cercetare Clinică la CNIC, a subliniat faptul că șapte din zece oameni au deja ateroscleroza, crezând că acestea sunt sănătoase, și “acest lucru este de gând să progreseze cu trecerea timpului”. “atunci Când face un screening care este mult mai cuprinzătoare, și a vizualiza mai multe teritorii vasculare incidența având plăci este mult mai mare decât am crezut”, a avertizat în declarațiile de Efe.

oamenii de stiinta au fost de asemenea prezentate în acest forum studiile lor de a reduce miocardică leziuni de reperfuzie, care este definită ca inflamația sau efectul negativ produs atunci când restabilirea circulației la ischemică a celulelor.

Articol similar:  Ca o detoxifiere medicamente în condiții de siguranță vă poate ajuta cu reabilitarea

Ibanez a expus cât de devreme administrarea de metoprolol, un medicament foarte ieftin bine cunoscut din mai mult de 30 de ani pentru hipertensiune arterială, este capabil de a reduce în mod semnificativ prejudiciul suferit de inimă în timpul unui atac de cord. “uneori, efectul benefic real de aceste terapiile clasice nu este pe deplin cunoscut. Lipsa de interes comercial face independent de cercetarea clinică a acestor medicamente este dificil de a efectua”, a concluzionat el.