Zei indieni și semnificațiile lor

hinduismul este una dintre principalele religii practicate în Est, mai exact din India, și cantitatea de zei, obiceiuri și tradiții de hinduși fascinează oameni peste tot în lume. În acest articol, hai sa vorbim un pic despre principalii zei ai hinduismului și caracteristicile lor. A se vedea mai jos:

Brahma

Este dumnezeu de creație și o parte din principalele trinitate de zei ai hinduismului, numit Trimúrti. Ceilalți zei, de această trinitate sunt Vishnu și Shiva. Brahma reprezintă echilibrul și mintea universală. Acesta este, de obicei reprezentat sub forma unui om batran, cu patru brațe și patru fețe, așezat pe o floare de lotus.

Krishna

numele Krishna înseamnă „atractiv” și este un dumnezeu al iubirii. El reprezintă adevărul absolut, și are șase caracteristici principale care sunt infinit în el: frumusete, putere, înțelepciune, bogăție, faimă și renunțare. În plus, el are cunoștințe de tot ce s-a întâmplat, se întâmplă și se va întâmpla în continuare, și, de asemenea, are o infinită milă.

Vishnu

Unul dintre cei trei zei de la trinity Trimúrti, Vishnu este zeul și protector. Are infinit calități, dar primele lor șase sunt: omnisciență, suveranitatea, energie, putere, vigoare și splendoare. În reprezentările sale, el are patru brațe. Fiecare dintre ele reprezentând o etapă a vieții: dorința de cunoaștere, viața de familie, să se retragă în pădure, și renunciação.

Shiva Nataraja

O reprezentare a lui Shiva este ca Nataraja, care înseamnă „regele dansului”. Lui de dans distruge totul în univers care au nevoie pentru a oferi spațiu pentru Brahma pentru a începe procesul de creație. Acest lucru este ca un dans de fericire, în cazul în care universul a fost creat.

Ganesha

Unul dintre zeii cele mai venerate ale religiei hinduse, Ganesha este dumnezeu, care elimină obstacolele și acest lucru este legat de succes. A reprezentat cu cap de elefant, este, de asemenea, venerat ca zeu de educație, cunoștințe, înțelepciune și bogăție.

Saraswati

Este zeița înțelepciunii, a artelor, și muzică. Este una dintre cele trei zeițe ale trinității de zeițe ale hinduismului. Celelalte două sunt Lakshmi și Shakti. Saraswati protejează și este venerat de către meșteri populari, pictori, muzicieni, actori, scriitori și artiști. Este reprezentat în imaginea de o femeie frumoasă joacă un sitar.

Lakshmi

un Alt unul dintre zeițe ale trinității, femela de zeii hinduismului, Lakshmi este zeița de avere, materiale și spirituale, de frumusețe și de iubire. Adepții săi să caute, prin cult, de a atinge prosperitatea materială și viața spirituală.

Hanuman

Este un dumnezeu superpoderoso care reprezintă devotamentul că este pură, fără implicarea ego-ului. Hanuman reprezintă, de asemenea, mintea umană, care se deplasează cu viteza gândului, și se extinde pentru direcții diferite.

Durga

numele Durga înseamnă „bariera care nu poate fi anulat” sau, de asemenea, „cel care elimină suferințele”. Aceasta este o zeiță războinică, care ajută adepții săi să se lupte cu demonii și dezvăluie misterele. Are cu ea puterea de dorință, acțiune și înțelepciune.

Rama

Este dumnezeu, care reprezintă excelență. Acesta este un exemplu de fraternitate, este un bun administrator și un luptător pentru bine. Acest lucru este de ce este un dumnezeu care servește ca un exemplu de conduită, etică și de integritate pentru urmașii lor.

Text scris de Ricardo Sturk Echipa Fără Frontiere

Articol similar:  6 remedii naturale pentru a imbunatati sanatatea inimii