Ce este tanatofobia

Au un anumit frica de moarte este normal în oameni, dar atunci când este excesivă devine tanatofobia.

Mª José Roldan Prieto

tanatofobia este o formă severă de anxietate, de teama de propria moarte sau procesul de moarte. de frica de moarte este definit nu ca o singură tulburare care poate fi asociat cu alte tulburări mentale cum ar fi depresia sau chiar anxietate. Alte tulburări asociate pot fi: tulburarea de stres post-traumatic, tulburări sau atacuri de panică, tulburări de ipohondrie… tanatofobia este diferit de necreofobia, care este o frica de lucruri mort sau pe moarte, sau lucruri asociate cu moartea.

oamenii au un pic de teama sau frica de moarte este normal în specia umană. În schimb, pentru unii oameni, gândindu-mă la propria lor moarte sau în procesul de moarte poate provoca temeri foarte intens. oameni care au tanatofobia poate simti anxietate extremă și o mulțime de frică pentru că știu că moartea este inevitabilă., de Asemenea, poate simti frica de a lăsa în urmă pe cei dragi lor și se simt griji prea mult despre asta sau se luptă pentru a depăși moartea unei persoane dragi.

Dacă acest tip de frică se termină interveni în viața unei persoane și în activitățile de zi cu zi, atunci acest lucru este atunci când se poate întâmpla tanatofobia. În forma cea mai extremă de această fobie, teama și angoasa în fața morții poate face pe oameni să nu pot duce o viață normală sau chiar să simtă că ceva poate să-i omoare, cum ar fi poluarea, persoane periculoase sau obiecte considerate dăunătoare.

Articol similar:  Implantat în Padova, inima pompa cu tehnici minim invazive

tanatofobia pot fi clasificate ca o fobie specifică

Simptome:

tanatofobia pot fi clasificate ca o fobie specifică. Frica de moarte poate fi considerată o fobie dacă:

-Vine extreme de anxietate de fiecare dată când o persoană se gândește la moarte

-teama irațională durează mai mult de 6 luni,

-teama irațională afectează viața de zi cu zi a persoanei afectate relațiile

simptomele de tanotofobia pot fi următoarele:

-Frica sau anxietate extremă la gândul că va muri sau în procesul de a muri, atacuri de panică, care provoca amețeli

-Atacuri de panica, care poate provoca amețeli, bufeuri, transpirații și palpitații

-pentru a Evita gânduri de moarte

-generale Sentimente de depresie, tristețe sau anxietate cronică

-a se Evita contactul cu alți oameni,

Aceste simptome pot apărea și dispărea intermitent în viața persoanei, dar o persoană cu anxietate, de exemplu, este posibil să apară o stare de anxietate majora de teama de moarte, sau moartea unei persoane dragi, atunci când există o boală. Dacă anxietatea despre moarte este legată de o stare de anxietate sau depresie, o persoană poate experimenta, de asemenea, simptome specifice legate de condițiile care stau la baza.

O persoană care are o boală gravă, este posibil să apară această fobie pentru că este extrem de frica de moarte

Cauze

tanatofobia este o frica de moarte și cauzele de această fobie poate varia de la o persoană la alta. În mod normal, fobiile sunt declanșate de un eveniment specific care s-a întâmplat la persoană, deși acest lucru nu poate aminti mereu de ea. acest lucru este de Obicei cauzata de sau eveniment traumatic care are de-a face cu moartea sau moartea unei persoane dragi.

O persoană care are o boală gravă, este posibil să apară această fobie pentru că este extrem de frica de moarte, deși boala nu este necesar pentru ca o persoană să experiență această anxietate. Dar ea produce stres psihologic.

Cum de a depăși tanatofobia

Pentru a depăși această fobie, este important ca persoana ai sprijinul celor dragi. Sunt oameni care accepta moartea datorită convingerilor religioase. Persoanele care au stima de sine ridicată, generală bună de sănătate și că aceștia sunt mulțumiți de viața pe care am dus și duce, tind să aibă mai puțină frică de moarte decât alți oameni.

Dacă o persoană are tanatofobia și vă împiedică de la a duce o viață normală, un medic poate recomanda persoana pentru a primi tratament pentru a lucra anxietate, fobie, și cauza care generează. Tratamentul implică o formă de terapie comportamentală sau conversație. Această terapie încearcă să-i învețe pe individ să se reorienteze temerile lor și de a lucra prin ele, vorbesc despre problemele lor. De asemenea, puteți lucra cu alte forme de terapie, în funcție de fiecare caz.