Apa cu gaz protejează împotriva hipertensiunii arteriale

anchetei, care a durat un an, a fost făcut folosind două ape, Vichy Catalan (o apă minerală naturală bogată în minerale și oligoelemente) și o apă minerală naturală, fără gaz slabă mineralizare, iar rezultatele acestui studiu au fost prezentate în cadrul celui de al XV-lea Seminar de Nutriție, Avansuri în Nutriție și impactul acesteia asupra sănătății și sociale organizate de către Universității Internaționale Menéndez Pelayo (UIMP).

studiu prezentat pentru prima dată în Spania, care au participat 74 de persoane tinere și adulți sănătoși (bărbați și femei), adult normotensives cu risc cardiovascular moderat și femei aflate în postmenopauză, a concluzionat că “consumate ca parte a dietei de obicei, apa minerala Vichy Catalan reduce diferite markeri de risc cardiovascular, fără creșterea tensiunii arteriale”.

studiu vine să demonstreze că nu toate apele sunt egali și că nu există o relație foarte strânsă între consumul de apă, în acest caz de apă, cu gaz, și de sănătate.

Acest lucru se întâmplă pentru că aportul reduce concentrațiile de aldosteron la bărbați și femei sănătoși, dacă consumul se face cu alimente (în timpul mesei) sau fără (aldosteronul este un hormon steroid care acționează asupra conservării de sodiu, secreta potasiu, și creșterea tensiunii arteriale). inhibarea parțială a acestui hormon produce efectele benefice descrise asupra sistemului cardiovascular.

Cu aceste rezultate în mână, echipa de cercetare de la CSIC propuse în concluziile studiului “bea apa minerala (Vichy Catalan) implică o reducere a secreției de aldosteron la adulți sănătoși, care promovează excreția urinară de sodiu și controlul tensiunii arteriale, așa că această apă minerală naturală poate fi recomandat ca parte dintr-o inima sanatoasa dieta”.

Articol similar:  Alimente acide si alcaline

apa cu gaz protejează împotriva hipertensiunii arteriale.

in ultima luna de luna iulie a acestui studiu a fost prezentat la Congresul de la Societatea Britanică de Nutriție a avut loc în Glasgow (Scoția), și va fi publicat în curând în jurnalul Proceduri de Nutriție Societatea, una dintre publicațiile mai solvenți la nivel internațional în nutriție și în revista Jurnalul American de Hipertensiune arterială.

Alte studii realizate până la momentul confirma efectele sănătoase de a bea apă minerală naturală carbogazoasă, nu numai în ceea ce privește tensiunea arterială, dar în fața riscului de a suferi de boli coronariene și de indicele de risc cardiovascular legate cu cifre de colesterol total, deoarece se produce o creștere a fracției HDL-colesterol (colesterol “bine”) și o scădere de până la 15% de LDL-colesterol (colesterol “rea”), precum și nivelul trigliceridelor.

Aceste constatări confirmă ideea susținută de Grupul Vichy Catalan, un pionier în investigarea metabolismului apă, că “apa ar trebui să fie considerat ca un aliment din dieta și trebuie să-l includă în recomandările nutriționale”.

Aceste date demonstrează, de asemenea, că nu toate apele sunt egali și că nu există o relație foarte strânsă între consumul de apă și de sănătate.