Fibre solubile sau Insolubile – ceea Ce este Diferența

Foarte auzi vorbim despre fibre. Oricine care este în dieta nu deschide mâna de pe ei. Etichetele produselor alimentare aproape întotdeauna mai vorbim, cu toate acestea, nu este suficient să știi dacă ești ingerarea de fibre, este necesar să se înțeleagă care este o parte din dieta noastră.

Există alimente cu fibre solubile, alte fibre insolubile, și chiar unele care au ambele. Dar, la urma urmei, ceea ce este diferența?

ce sunt fibrele?

Fibrele sunt carbohidrati prezente în alimente de origine vegetală, care nu poate fi dizolvat complet de enzime digestive.

În principiu, am avut impresia că fibrele au fost în imposibilitatea de a furniza energie pentru organism, cu toate acestea, astăzi știm că unii dintre ei, după ce au fermentat în intestinul de bacteriile comune la mijlocul intestin, producand acizi grași, care poate fi absorbit în fluxul sanguin, oferind o cantitate mică de energie pentru corpul nostru.

Este important să rețineți că acest lucru nu este principala misiune a fibrelor, pentru că energia furnizată de acestea este foarte mic.

Toate și orice alimente, atunci când sunt consumate crude, va avea proprietățile lor intact, prin urmare, ori de câte ori este posibil, să facă această opțiune. Fibrele, atunci cand este gatita, nu va avea aceleași efecte.

Fibre Solubile x Fibrelor Insolubile

o modalitate buna de a simplist, se înțelege că de fibre solubile și insolubile, pentru a trece prin tractul digestiv, ele se comporta diferit. În timp ce fibrele solubile absorb apa și devine gelatinoasă, insolubile nu se dizolva în prezența apei, și este eliminată fără modificări.

ARTICOLE SUPLIMENTARE
 • de Struguri Deține, sau Vrac Intestin?
 • Seminte de in Are, sau Vrac Intestin?
 • Inulină – Care este, la Ce folosește, Beneficii și Alimente
 • cu Maneci Fixează sau Vrac Intestin?

Desi pare foarte simplu, și aceste diferențe sunt esențiale în funcțiile acestor fibre în corpul nostru.

Articol similar:  Telefon nou împotriva agresiunii: 900 018 018

surse Importante de fibre solubile

Ovăz, făină de ovăz, tărâțe de ovăz, semințe de in, cereale, linte, fasole, mazăre, mere, pere, portocale, capsuni, castravete, morcov, nuci, afine, psyllium, telina, coji de fructe.

surse Importante de fibre insolubile

Cereale integrale, grâu, tărâțe de grâu, tărâțe de porumb, seminte, soia, orz, orez brun, dovlecei, broccoli, varza, telina, ceapa, rosii, castraveti, întuneric legume cu frunze verzi, stafide, etc.

fibre și sănătății digestive și intestinale

Unii oameni, după ce ei începe să o fibră dieta bogată, raportul distensie abdominală, disconfort si balonare. Aceste simptome tind să dispară odată ce corpul se adaptează la noile alimente.

Este important atunci când începe o dieta bogata in fibre, crește consumul de apă, pentru că o dată că acest lucru nu se întâmplă, efectul opus pot să apară, și fibre, mai degrabă decât de a facilita fluxul de colon, poate-l aresteze.

O dieta saraca in fibre pot fi asociate cu probleme intestinale, cum ar fi constipație, flatulență, diverticulita, hemoroizi, cancer intestinal și colorectal.

fibre și colesterol

Un aport mai mare de fibre ajută la reducerea nivelului de colesterol rau din sange. Printre ei este fulgi de ovăz, care a fost dovedit a fi complet eficient în reducerea lipoproteinelor cu densitate joasă.

fibre și diabet zaharat

Unele studii arată că o dietă bogată în fibre reduce riscul de a dezvolta diabet de tip 2, și ele arată încă important în controlul glicemic indicii.

atunci Cand mancam mai multe fibre, se umple de stomac și încetinește digestia. Această digestie lentă este legat de nivelurile de zahăr din sânge, care pentru acest motiv sunt eliberate mai lent in sange, scaderea indicelui glicemic, fiind foarte benefic pentru insulină de control. Pentru acest motiv, fibrele sunt importante în controlul diabetului zaharat.

Articol similar:  Bula face remediu Monozol

fibre si pierderea in greutate

alimente bogate in fibre ajuta la reducerea foamei, de a promova un sentiment de sațietate, reducând astfel consumul de alimente. Creșterea consumului de fibre este foarte benefic pentru pierderea în greutate.

Alimente cu conținut scăzut în fibre

Deși trebuie de asemenea să fie prezente în dieta, în cantitate adecvată, următoarele alimente sunt foarte sărace în fibre alimentare: produse lactate, făinoase, de cele mai multe sortimente de pâine nu sunt cereale integrale și produse bogate în amidon.

cât de Mult de fibre pentru a consuma zilnic?

marea majoritate a oamenilor nu mănâncă fibre în cantitate suficientă pentru a menține sănătatea, este de fibre solubile sau insolubile. Recomandat este de 25 de grame pe zi, cu toate acestea, consumul mediu în rândul femeilor este de 12,8 grame pe zi, în timp ce bărbații s-au ridicat la 14.8 de grame pe zi.

Sfaturi pentru a manca mai multe fibre

Mulți oameni, obișnuiți cu consumul de alimente procesate și/sau rafinate, tind să aibă o mai mare rezistență la introducerea de fibre la dieta ta. Pentru a începe această nouă fază, încercați următoarele:

 • Înlocuiți fructe sucuri de fructe „în natura”.
 • Mananca fructe si legume cu coaja, ori de câte ori este posibil.
 • Începe adăugarea de legume și semințe la supe, salate și fripturi.
 • Înlocuiți pâinea albă cu pâine integrală de grâu. Același lucru este valabil pentru paste făinoase și orez.
 • Pune o lingurita de ovaz in iaurt.
 • Înlocuiți biscuiti, comune biscuiti, cereale integrale sau batoane de cereale.

treptat, papilele gustative vor crește, iar acest lucru vă permite pentru a crește de fibre în timpul zilei, ca, de asemenea, diversificarea.

Articol similar:  Lo Stato di Zi Moderne Salut

Efecte secundare

Deși extrem de sănătos, și indispensabil, fibre, atunci când sunt ingerate în mod necorespunzător, în cantități mai mari decât cele recomandate, sau pentru cei care nu sunt obișnuiți cu ele, acestea pot provoca unele efecte secundare. Acestea sunt:

 • Formarea de gaze;
 • Diaree;
 • Împiedică absorbția unor minerale, precum calciu, fier, zinc și mangan.

Înțelegerea fibre din corpul nostru

Pentru a ilustra mai bine comportamentul de fibre din corpul nostru, am adăugat un videoclip, care va servi drept completare la artigo:

http://globotv.globo.com/rede-globo/bem-estar/v/confira-os-alimentos-que-contem-fibras-soluveis-e-insoluveis/3570761/

Considerații Finale

fibrele nu pot sta departe de dieta, la orice varsta. Din fericire, atât fibre solubile și fibre insolubile este ușor să fie găsit, și sunt disponibile într-o mare varietate.

Deși există add-on-uri pentru fibrele de bază, acesta va fi întotdeauna de preferat pentru consumul său într-un mod natural. Uita-te pentru a le consuma in mese principale pe zi. În acest fel, efectele benefice vor fi observat într-un timp scurt.

crezi că face un consum mai mare de fibre, solubile sau insolubile în dieta ta? Trebuie să-l crească, din moment ce au suferit cu unele simptome de lipsa de fibre? Comentariu de mai jos!

Tag-uri conexe: fibre alimentare, nutrienți