Maltodextrină sau Dextroză Înainte și După Antrenament?

atunci Când obiectul este de a obține masa musculara, nutritie si suplimente sunt la fel de importante ca și antrenamente în sală.

Și, în plus față de dieta obisnuita, ceea ce consuma înainte și după antrenamente, de asemenea, poate face toate diferența în căutarea pentru obiectivele lor, deoarece acestea sunt două perioade critice pentru obținerea de substanțe nutritive esențiale pentru contracția musculară și recuperare.

Despre ce să ia pre și post-antrenament mulți oameni au îndoieli între maltodextrină sau dextroză, două carbohidrati, care sunt utilizate atât ca o sursă de energie pentru seria ca pentru a hrani muschii dupa antrenament.

Check out diferențe majore între cele două suplimente și de a afla ce este cel mai bun timp de a utiliza maltodextrine și dextroză.

Aflați mai multe despre Dextroză

dextroză este, practic, un carbohidrat care are un indice glicemic ridicat, care face ca acesta să fie rapid absorbit de organism. Fiind o mică moleculă de glucoză, dextroză este utilizat de către practicieni, de formare în greutate (și alte sporturi), deoarece lor de digestie și absorbție sunt foarte rapide, mai ales în comparație cu alte tipuri de carbohidrati.

În practică, de a opta pentru dextroză ca un supliment înseamnă că veți avea mai multă energie (și mai puțin timp) la celule pentru a da de progres toate procesele implicate cu contracția, regenerarea și hipertrofie musculară.

în Plus față de supliment, comercializate într-un mod concentrat, este posibil de a găsi dextroză în tabelul de zahăr și miere.

ARTICOLE SUPLIMENTARE
  • Maltodextrină – Ce este, Ce este și Cum să Ia
  • Dextroză – Care este, Ce este și Cum să Ia
  • Adăugare Hipercalórico – Care este, Ce este și Cum să Ia
  • Cum să Ia de Proteine din Zer Pentru a Obține Masa Musculara

Maltodextrină

maltodextrină (de asemenea, cunoscut sub numele de malto) este un carbohidrat complex format din mai multe molecule de zahăr – printre care trebuie dextroză, maltoză, fructoză și alte. Unele surse naturale de maltodextrină, care includ porumb, orez și manioc.

Deși este de fapt un tip de carbohidrat complex, maltodextrina are un indice glicemic ridicat, deoarece are un timp mai scurt șir decât alți carbohidrați de digestie lenta (cum ar fi grâu și orez).

Acest lucru înseamnă că, deși s-a digerat ușor mai lent decât dextroza, maltodextrina are încă o absorbție mai rapidă decât majoritatea de carbohidrati, chiar rafinat sau complexe.

Comparație între Glucoză și Maltodextrină

Înainte de a ști dacă este mai bine să opteze pentru maltodextrină sau dextroză înainte și după antrenament, este important să se înțeleagă diferențele dintre cele două tipuri de carbohidrati.

în Primul rând, după cum am văzut deja, dextroza este o monozaharidă (sau, mai degrabă, un tip de carbohidrat simplu, nu hidrolizat), în timp ce maltodextrina este un polizaharid compus din mai multe molecule de glucoză unite în formă de un curent.

Articol similar:  Călătorind cu bicicleta este bun chiar și cu poluarea

mod foarte simplu, putem spune că maltodextrina este un polizaharid format dintr-o serie de monozaharide.

Deci, e ușor de înțeles că, pentru a absorbi maltodextrină, corpul nostru trebuie mai întâi să „rupe” legăturile chimice pentru a elibera link-uri în lanț format din mai multe molecule de glucoză.

Beneficii de Dextroză

La fel, nu se produce cu dextroză, aceea de a nu avea să treacă printr-un proces similar ajunge mai repede in sange si de acolo, puteți merge liber la fibrele musculare.

Acest lucru se datorează faptului că dextroză nu trebuie să meargă la ficat înainte de a ajunge la celule, care nu se produce cu maltodextrină, care are nevoie pentru a merge tot drumul de stomac/intestin și ficat înainte de a putea fi folosit ca o sursă de energie.

pe scurt: ambele dextroza si maltodextrina sunt mari surse de energie rapid, dar dextroză oferă combustibil pentru chiar mai accelerată a țesuturilor.

Beneficii de Maltodextrină

timpul De absorbție, care este principalul avantaj al dextroză, face, de asemenea, maltodextrină interesant pentru alte scopuri. Deoarece nu este o sursă de energie la fel de concentrată și de absorbție a acestora este mai lent, energia începe să fie eliberate mai lent în circulație.

Pentru cei care se antreneaza, acest lucru este sinonim cu energie pentru mai mult timp, și nu doar la început de exerciții.

Imaginați-vă, de exemplu, un alergător de cursă lungă care au ales să ia dextroză pre-antrenament. Probabilitatea ca același rămas fără curent electric chiar în prima jumătate a sesiunii este foarte mare, deoarece glucoza intră aproape imediat în circulație, stimuland actiunea insulinei, care elimină toate excesul de zahăr din sânge și aruncă-l în interiorul celulelor.

Rezultat: hol, „pauză”, deoarece rezervele de glicogen sunt epuizate și nu există mai mult de energie care intră în sistem pentru a reface celulele musculare.

maltodextrină puteți preveni acest lucru prin a lăsa energia să scadă în circulație de mai puțin concentrată, asigurarea de combustibil pentru mai mult timp.

este Demn de amintit, totuși, că acest lucru nu înseamnă că maltodextrina este o sursă de carbohidrați cu digestie lenta: este, de fapt, doar mai lent decât dextroza, dar încă de asimilare mai repede decât cartofi dulci, orez, ovăz, și toate celelalte glucide complexe.

Malto sau Dextroza?

Acum, că știm deja că principala diferență dintre ele, vom obține în cele din urmă să știi cel mai bun timp și cea mai bună alegere printre maltodextrină sau dextroză.

Articol similar:  Cele mai bune vitamine pentru femeile gravide

– Inainte de Antrenament

Dacă ne gândim la corpul nostru ca la o masina de curse și de a compara la greutate de formare antrenament cu o masina de curse, vom avea de minute înainte de „start” (începutul antrenament) sunt esențiale pentru a umple rezervorul și să asigure combustibil pentru întreaga rasă.

Acest tip de combustibil, cu toate acestea, este de așteptat să dureze pentru întreaga rasă, și nu numai face tu a alerga mai repede în primele ture.

la Acest moment, prin urmare, cea mai bună opțiune este de maltodextrina, pentru că se va asigura că ai energie pentru toate seriile. Și știi deja: mai multă energie este sinonim cu un antrenament de calitate mai mult și de rezultat, deoarece puteți efectua repetiții într-un mod adecvat și fără scurtarea mișcarea pentru contul de oboseala musculara.

Și dacă rezervorul este plin, puteți accelera cu mai mult intensitate fără riscul de a fi nevoie să renunțe la cursa pentru lipsa de combustibil. Care este, maltodextrină va asigura că celulele tale primesc glucoza pentru a face contracția musculară și de a absorbi aminoacizi esențiali pentru sinteza de proteine.

Într-o situație, cu toate acestea, sunteți în pentru câteva ore fără o hrănire, și se duce direct la academie, dextroză poate fi o alternativă, care va asigura energie într-un mod aproape instant.

Post-antrenament

Putem spune că aceasta este perioada din zi, mai important pentru practicant de culturism, pentru că este în acest moment că celulele cea mai mare nevoie de nutrienți. Și aceste substante nutritive au nevoie de energie pentru a intra în celule.

După un antrenament intens, cu o durată de 40-50 de minute, practic toate rezervele de glicogen au fost epuizate, astfel încât organismul începe să se întoarcă la propria muschii pentru a obține energie.

având în Vedere că glicogenul este forma în care glucoza este stocat atât în mușchi și în ficat, și consumatoare de o sursă de zahăr în acest moment este crucial nu numai pentru a reface depozitele de glicogen, dar, de asemenea, pentru a inhiba catabolismul muscular.

Cercetare sugerează că, în timpul celor 45 de minute dupa antrenament organismul ar deschide o „fereastră de absorbție”, o perioadă, imediat după sfârșitul exercițiilor, în cazul în care celulele ar fi capabil de a absorbi mai usor nutrientii necesari pentru a reconstrui musculare. Insulina este critic în acest proces, pentru că ea este cea care facilitează intrarea aminoacizilor în celule.

Și nu este nimic mai bun decât un carbohidrat de absorbție rapidă, cum ar fi dextroză pentru a stimula eliberarea de o concentrație mare de insulina în circulație.

prin Urmare, pentru a începe recuperarea și de a stimula cresterea masei musculare, este esențial ca proteina post-antrenament pentru a fi consumate cu o sursă de carbohidrați simpli, cum ar fi dextroză.

Articol similar:  Dieta pentru combaterea nivel ridicat de colesterol in timpul sarcinii | Dieta gravide

asta este, dacă întrebarea dvs. este de a alege maltodextrină sau dextroză: înainte de formare este mai bine să ia maltodextrină, și după antrenament cea mai bună opțiune este dextroză.

Malto + Dextroză

în același timp, că insulina este benefic, deoarece stimuleaza intrarea de substanțe nutritive în celule, de asemenea, are potențialul de a provoca o creștere în rezervele de grăsime ale corpului, deoarece de zahăr care nu este utilizat pentru a genera energie este stocat sub forma de lipide.

Una dintre modalitățile de a preveni acest lucru de la care apar este de a combina malto și dextroză în proporții egale atât înainte, cât și după antrenamente. Astfel, modificările de glucoză din sânge va fi mai puțin accentuat, ceea ce va duce la o mai mică eliberarea de insulină de către pancreas.

desigur, aceasta Este o opțiune individuală, dar este în valoare de știind că nu există nici o problemă a face un amestec 50/50, sau o jumătate de malto jumătate dextroză.

Cum să utilizați

suma exactă de malto sau dextroză înainte și după antrenament va depinde de dieta de zi cu zi și de nevoile dumneavoastră specifice, precum și obiectivele lor.

orientare generală este de consummir 30 la 40 de grame de maltodextrină de pre-antrenament, și la 0.80 0.70 gram de glucoză per kilogram de greutate corporală după încheierea activității fizice.

Proteine + carbohidrati

O mare eroare făcută de mulți practicieni de activitate fizică este de a consuma proteine pure în pre-sau post-antrenament. Este pentru a nu ști că nutritive nevoie de glucoză pentru a intra in celule, sau pentru că le este frică de supraalimentare, mulți optează pentru a consuma proteine din zer fără o sursă de carbohidrați împreună, cum ar fi maltodextrină sau dextroză.

rezultatul este că, în plus, nu evita complet catabolism, tot va pierde o parte din investiția dumneavoastră în zer, deoarece utilizarea de proteine va fi mult mai mic. Să nu mai vorbim că va fi fără energie pentru a instrui, deoarece principala sursă de combustibil pentru celule este de zahăr obținute din metabolismul glucidelor.

Pentru acest motiv, cei care doresc hipertrofie musculară ar trebui să întotdeauna consuma proteine cu un pic de carbohidrati de absorbție lentă pre-antrenament, și cu un carbohidrat simplu după exerciții.

Dacă preferați o mai „naturale” de zahăr, încercați un pahar de suc de fructe cu un indice glicemic ridicat, cum ar fi portocale sau de struguri.

Precautii

Persoanele cu antecedente de hipoglicemie, iar diabeticii trebuie să evite consumul de maltodextrină sau dextroză, ambele din care glucide modifica rapid nivelul glucozei în sânge.